Patiënten uit Nederland

Als u voor de eerste keer naar onze praktijk komt is dit een kleine handleiding om terugbetaling aan te vragen bij uw verzekeringsmaatschappij.

Stap 1

Een nieuwe patiënt vraagt eerst een doorverwijzing aan bij de huisarts of behandelend specialist. Zonder doorverwijzing zal er hoogstwaarschijnlijk niets terug betaald worden. Deze doorverwijzing kunt u al opgeven bij uw verzekering en misschien kunt u dan al eens vragen wat uw verzekering nog meer van u verwacht dan wat wij op deze informatiepagina meegeven.

Bij die doorverwijzing dient de arts ook uw medische geschiedenis toe te voegen, zodat de nieuwe behandelende arts ook op te hoogte is van de voorgeschiedenis. Dit is ook weer op vraag van uw verzekeraar. Op de site van uw verzekeraar kunt u een formulier downloaden voor specialistische hulp in het Buitenland, vul dit formulier in tot het vakje waar de arts moet invullen neem dit mee naar uw eerste consult.

Stap 2

U kunt nu een afspraak maken bij een van onze artsen voor een eerste consult. Tijdens dat consult wordt een behandelplan opgestart waarin we de klachten overlopen, de wensen van de patiënt en de doelen die er gesteld gaan worden richting herstel. De arts zal in het behandelplan opschrijven welke behandelingen er gedaan zullen moeten worden en ook het aantal consulten dat er vermoedelijk nodig zullen zijn. U dient de behandeling ter plekke af te rekenen, de terugbetaling of een deel van de terugbetaling komt achteraf .

Stap 3

Na dit eerste consult kunt u het behandelplan naar uw verzekeraar sturen of mailen. Er kan dan een afspraak gepland worden voor de eerste behandeling maar u zult eerst goedkeuring van de verzekeraar moeten hebben voordat de arts kan starten met de behandeling. We kunnen met het maken van die afspraak natuurlijk een ruime marge nemen. De hoogte van de vergoeding van uw verzekering hangt af van welk pakket u heeft genomen.

Voor vragen of verdere informatie kunt u altijd contact opnemen met onze kliniek, wij zullen u zo goed mogelijk proberen te helpen. Uiteraard is er altijd nog de optie om deze weg niet te bewandelen en de kosten volledig voor u zelf te nemen.

Schuiven naar boven